Dagen i Troldebo

Der serveres morgenmad indtil kl. 7.20. Det er med hjemmebagte boller, havregryn, syltetøj, ost og måske lidt frugt. Morgenen er en hyggelig stund, hvor vi kan sludre med børnene og gøre vores til at de kan få en god start på dagen.

Vuggestuebørnene er ude, når vejret er til det. Børnene er ude i al slags vejr, men vi er selvfølgelig opmærksomme på, at børnene ikke skal fryse og være våde.

Aktiviteter

Planlagte aktiviteter udspringer fra vores principper hvor vi meget tager udgangspunkt i aktiviteter fra ”Grønne spirer”, dette skal være med til at udvikle vores naturpædagogik, så vi igennem året med de forskellige årstider arbejder med naturaktiviteter indenfor de 6 temaer fra den pædagogiske læreplan.

Vi har bestemte aldersopdelte aktiviteter i løbet af ugen, og her er det særligt skoven der er vigtig. De er et særligt miljø i skoven på alle årstider. Det kan storme og alligevel kan vi finde læ og ro i skoven til fordybelse. Det er også i skoven at børnene kan møde en masse udfordringer, når de skal forcerer render og kravle igennem skov og krat. Vi har en særlig turvogn, hvor vi har samlet en masse forskelligt så som naturbøger, knive, save, reb, fiskenet, lupper, førstehjælpskasse og meget mere. Det er ikke noget som en varm kop kakao efter en svær klatretur eller anden fysisk aktivitet.

Vi lægger meget vægt på at børnene også har tid til at lege, så derfor har legepladsen også en særlig betydning, for det er også vigtigt, at børnene kan finde en masse forskellig inspiration på legepladsen. Vi arbejder på, at opdele legepladsen i mindre læringsrum, så vi også på legepladsen kan komme omkring de 6 læreplans temaer.

Siden er sidst opdateret 9. august 2020