Nyhedsbrev juni 2019

Sommeren er kommet

Sommer, sol og regn

Så er sommeren kommet med næsten rekord temperaturer. Det er for alvor tid til sommertøj og solcreme. Regntøjet er nok værd at have til rådighed alligevel for enkelte byger kan hurtigt dukke frem. 

Personale

I har alle sikkert bemærket at Maria og Tina i øjeblikket er sygemeldte. Jeg ved ikke lige nu, hvor lang tid det varer, inden de er på arbejde. Nanna er i Marias stilling, indtil Maria er tilbage. I Tinas stilling er der vikar på i det omfang, det er nødvendigt. Her fra 1. juni er Lasse (ny studerende) tilknyttet de små sommerfugle. 

Mette og Pernille har været ansat her i foråret indtil 1/7, hvor vi altid er flest børn, vi regner med de efterfølgende har mulighed for at være vikarer. 

I sommerferien er vi mere fælles alle sammen og fra 12. august starter grupperne op igen. Vi justerer i grupperne, så det giver mindst mulig forstyrrelse.

Grupper

I vil få en samlet beskrivelse af grupperne snarest, men de voksne vil være som følger:

  • Troldespirer: Maria, Anette, Linda.
  • Brune græshopper: Bente, Katja og Zaraa.
  • Grønne græshopper: Stina og Dorte.
  • Små sommerfugle: Tina og Kirsten.
  • Store sommerfugle/førskole: Heidi og Lasse. (Der er kun 11 børn i førskolegruppen fra august i år, derfor er det en opgave som Heidi og studerende Lasse kan klare)
  • Troldeunger: Lisette (der er fra august kun 4 børn i gruppen, så derfor er det kun Lisette der i første omgang er tilknyttet gruppen!) 

Normeringer og trivsel

Det er meget opmærksomhed lige nu på normeringer og børnenes trivsel i landets daginstitutioner. I respekt for dette har Slagelse Kommune politisk bedt om, at alle daginstitutionernes tilsynsrapporter bliver tilgængelige på institutionernes hjemmesider og på Tabulex. I kan nu læse rapporten, men det kan godt være svært at kloges på div. grafer. Det er den samlede kids profil I kan se i rapporten. Kids er det registreringsværktøj, der bruges til rapporten. Det er 4 områder der beskrives og observeres på fysiske omgivelser, relationer, leg og aktivitet samt socio-emotionel udvikling.

Det er en pædagogisk konsulent, en leder fra anden daginstitution, leder i egen institution (Jesper) og Katja har observeret børnehave og Dorte har observeret vuggestue. Det er således både nogen ude fra og os selv, der observerer. Generelt er det sådan, at hvis institutionen har en score på 50% eller derunder er der grund til bekymring. (Troldebos score er en del højere på alle parametre, men det kan I se i rapporten.)

Sommerfest

Vi inviterer til sommerfest torsdag den 27. juni fra kl. 16.

Sommerfestens tema er ”Jens Hansens bondegård”.

Temaet for udklædning er også ”Jens Hansens bondegård”, så super helte m.m. har en anden karakter. 

Der vil komme div. Aktiviteter med sange og lege. 

I skal alle medbringe en ret et fælles madbord. Husk tallerkner og bestik. Vi serverer saftevand og vand. (Der kan ikke medbringes alkohol).

Vi håber en masse af Jer kommer og fester denne dag! Husk det er for forældre og børn. 

Farvel

Vi har sagt farvel til Morten fra 1/6. Morten har betydet meget for børnene i det halve år, der er gået, og vi ønsker ham held og lykke med uddannelsen til pædagog.

Sommerhilsen fra os alle i Troldebo.